SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÅKARPS GYMNASTIKKLUBB

Åkarps Gymnastikklubb
Klubben bildades 19 juli 1984 i Åkarp och har nu cirka 250 medlemmar. Klubben är inte elitsatsande utan fokuserar istället på att alla ska finna glädje i träningen och utvecklas efter sin personliga förmåga. Vi har tio barngrupper som tränar gymnastik på olika nivåer. Sporten är en av de bredaste träningsformerna som finns då vi bland annat tränar kondition, styrka, spänst, balans, koordination och kroppsuppfattning. 
 
Barngrupperna är från fyra års ålder och uppåt och tränar i Dalslundshallen i Åkarp. Klubben anordnar läger och lovgympa. Vårterminen avslutas med en uppvisning för samtliga grupper.
 
Nybörjare
Tränar på de motoriska grundformerna med hjälp av musik, lek och redskap. Vi tränar mycket på förövningar, det vill säga vi ger barnen pusselbitar av ett färdigt moment så att det på ett logiskt sätt leder fram till en gymnastisk färdighet, till exempel ett handstående. 
 
Fortsättning
I takt med att gymnasterna utvecklas placeras dem efter nivå för att få chans att utvecklas så mycket som möjligt. Våra kunniga tränare utmanar gymnasterna med passande övningar. Redskapen trampett, plint, matta och airtrack står i fokus, medans förövningar fortfarande är lika viktiga.